Vul het formulier in en ontvang
’20 aanbevelingen voor het doen van onderzoek onder kinderen’

 

Aanbevelingen voor het doen van onderzoek onder kinderen
1. Neem de daadwerkelijke kennis van kinderen als uitgangspunt. Zorg ervoor dat je kinderen tijdens het onderzoek niet overschat en niet onderschat.
2. Geef kinderen het gevoel dat ze niet worden beoordeeld tijdens het onderzoek. Leg uit dat er geen goed en fout is. Dat vergroot de kans op eerlijke antwoorden aanzienlijk.
3. Leg het doel van het onderzoek uit. Vertel wat er gebeurt met de resultaten. Veel kinderen hebben een ervaring waarbij ze hun mening mochten geven waar vervolgens niks mee is gedaan. Ze zien daarom niet altijd het belang van het geven van hun echte mening.

Lees deze 3 en de 17 andere aanbevelingen in het document dat je ontvangt als je het contactformulier hieronder invult. Veel leesplezier en succes met het toepassen ervan!

 

 

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Organisatie

 

We gebruiken de contactgegevens die je hier invult om je het document ’20 aanbevelingen voor het doen van onderzoek’ te kunnen mailen. Je voornaam, achternaam en e-mailadres hebben we nodig om je de automatische mail met link naar het document te kunnen sturen. We vragen aanvullend om de organisatie waar je werkt in te vullen, omdat we benieuwd zijn welke organisaties kinderen als doelgroep hebben of iets met kinderen willen gaan doen. Het veld organisatie is niet verplicht, mocht je dat niet met ons willen delen of mocht dat niet op jou van toepassing zijn.