fbpx

 

 

Vroeger op vakantie vond ik het leuk om op te passen op kleine kinderen. Is een jongetje bang in de skilift, dan komt hij naast mij zitten. Is een meisje haar ouders kwijt op Koningsdag, dan zoek ik samen met haar net zolang we hen weer gevonden hebben. Kinderen trekken naar me toe. En ik naar hen.

Tijdens mijn studie begeleidde ik kinderen met een beperking, handicap of chronische ziekte. Ook maakte ik schoolkranten en radio- en televisie-items met kinderen. De eerlijkheid, denkwijze en nieuwsgierigheid van kinderen sprak me ontzettend aan. Ik besloot daarom om mezelf verder te ontwikkelen in het werken met en voor kinderen.

Ik studeerde af als televisiejournalist. Tijdens mijn studie liep ik stage bij het Jeugdjournaal en Kidsweek. Ook ontwikkelde ik Wat vindt de klas?, een discussieprogramma voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Het is een online televisie-uitzending over nieuwsonderwerpen en maatschappelijke onderwerpen. Het programma draait om de verhalen, ervaringen en meningen van kinderen.

Wat voor mij heel belangrijk is, is de tijd nemen voor kinderen. Echt naar hen luisteren. Hen mijn volledige aandacht geven. Kinderen laten weten dat hun verhalen, ervaringen en meningen ertoe doen.

Ik merkte dat er niet zoveel werkplekken waren waar daar ruimte voor was. Toen las ik over de Rotterdamse kinderkrant Jong010. En ik dacht: daar kan ik misschien wel écht een verschil maken voor kinderen. Ik besloot contact te leggen, ook al was ik eigenlijk televisiejournalist.

In 2013 begon ik als journalist bij Jong010. Vanaf 2015 ben ik hoofdredacteur en leid ik de Rotterdamse kinderkrant op inhoudelijk vlak.

Ik schrijf zelf elke maand vrijwel alle artikelen voor Jong010. Daardoor bezoek ik elke maand veel basisscholen en spreek ik tientallen kinderen. Ik luister aandachtig naar wat kinderen me te vertellen hebben. Ik volg daarnaast ook wat kinderen interessant vinden. Door kinderen centraal te stellen en door oprecht in hen geïnteresseerd te zijn en hen serieus te nemen, ontstaan de beste ideeën. Die ideeën gebruik ik weer om Jong010 en de andere kinderkranten steeds sterker en beter te maken.

Ik pak zoveel tijd als een kind of ikzelf maar nodig heb of wil nemen tijdens een gesprek. En maak hiermee echt een verschil.

 

 

Comments are closed.