fbpx

 

 

We zien het effect dat Jong010 in Rotterdam heeft. Kinderen raken meer betrokken bij hun wijk en stad, maken kennis met media, worden uitgedaagd om een mening te vormen en deze te delen en de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen neemt door Jong010 toe.

Jong010 is begonnen als droom om de kinderkrant eerst voor alle kinderen in Rotterdam gratis beschikbaar te maken. Vanaf 2015 is de oplage in Rotterdam maximaal en bereiken we álle 38.000 kinderen en alle basisscholen. Op dat moment waren we klaar voor de volgende stap: ieder kind in Nederland zijn of haar eigen krant.

We hebben de afgelopen jaren meerdere acties ondernomen om deze uitbreiding voor elkaar te krijgen. Alles in eigen hand houden, een grote organisatie bouwen en werken met franchisenemers. Dit bleek in de praktijk niet bij ons en bij wat we voor ogen hebben te passen. Daarnaast kunnen we ons heel goed voorstellen dat de personen die een kinderkrant starten willen dat het echt hun eigen krant wordt.

Vervolgens zijn we verder gaan brainstormen. Uiteindelijk kwamen we in de zomer van 2017 op het idee van ons jaarprogramma: een opleiding met persoonlijke begeleiding inclusief licentie voor personen die in hun plaats of regio een eigen kinderkrant willen starten en zo hun droombaan willen creëren. Op deze manier ondersteunen we enthousiaste en gedreven personen bij het zelfstandig succesvol opzetten van een eigen kinderkrant en het creëren van hun droombaan.

Tegelijkertijd houden we het op deze manier overzichtelijk en zo eenvoudig mogelijk en kunnen we blijven doen wat we zelf ook blijven doen wat we leuk vinden.

 

 

 

Comments are closed.