Jaarprogramma

 

Herken jij jezelf in het volgende?

– ‘Ik wil graag zelfstandig een eigen krant voor kinderen uitgeven.’
– ‘Ik wil ondernemen en zelf mijn werkzaamheden bepalen en tijd indelen.’
– ‘Ik besteed de tijd die ik werk graag aan iets dat ik zinvol vind en waar ik voldoening uit haal.’
– ‘Ik werk het liefst dicht bij huis en zet me graag in voor mijn regio.’
– ‘Ik vind het belangrijk dat mijn regio een eigen kinderkrant heeft.’
– ‘Ik verdien een goed en stabiel inkomen.’
– ‘Ik neem kinderen serieus, kinderen hebben de toekomst.’
– ‘Ik vind dat ieder kind een eigen krant verdient!’

Dan hebben we iets voor jou!

Wij – Suzanne Huig en Angelique van Tilburg – geven je met ons jaarprogramma ‘Je eigen kinderkrant’ alles wat je nodig hebt om zelfstandig en succesvol je eigen lokale kinderkrant uit te gaan geven in jouw regio.

Achtergrond en succes kinderkrant Jong010
In 2009 startte Angelique op eigen houtje en zonder ervaring met het opzetten van haar eigen gratis lokale kinderkrant Jong010. In 2010 verscheen de eerste krant in een oplage van maandelijks 1.250 en verspreiding op 5 basisscholen. Dit was de start van het realiseren van haar droom om met kinderen te werken en hier een succesvol en groeiend bedrijf van te maken.

In 2013 begon Suzanne bij Jong010 als journalist. Binnen 2 jaar was zij hoofdredacteur. Met haar unieke visie en werkwijze als het gaat om communicatie met en media voor kinderen groeide Jong010 uit tot een stedelijke kinderkrant met een oplage van maandelijks 40.000 kranten.

Inmiddels leiden Suzanne en Angelique samen de kinderkrant, komt Jong010 al 8 jaar uit en is de oplage in Rotterdam maximaal. Met een bereik van 98% van alle basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs en gemiddeld 80 tot 90% van de kinderen van 7 tot en met 12 jaar die Jong010 elke maand ontvangen en lezen, is de kinderkrant in Rotterdam een groot succes.

Lokale kinderkranten in heel Nederland
Al vanaf de start van Jong010 in 2010 heeft Angelique alles geregistreerd en gedocumenteerd. In 2015 begonnen Suzanne en Angelique samen met het op poten zetten van de landelijke uitbreiding van de lokale kinderkrant. Ze ontwikkelden een franchiseformule. Uit de franchiseformule ontstond uiteindelijk het jaarprogramma, een opleiding inclusief coaching en licentie voor personen die hun eigen lokale kinderkrant willen uitgeven. Zelfstandig, maar met begeleiding van Suzanne en Angelique. Het jaarprogramma is een werkvorm die beter bij hen past en waar ze meer werkplezier uit halen. Daarnaast geeft het deelnemers vrijheid en een kinderkrant die echt van hen zelf wordt.

Aan de hand van 10 modules die we verspreid over een jaar behandelen, nemen we je mee richting het uitgeven van je eigen lokale krant voor kinderen. 

Modules
1. Jaarplan en voorbereiden onderzoek
2. Uitwerken onderzoek en begroting
3. Subsidies en fondsen
4. Sponsors en adverteerders
5. Planning en organisatie redactie
6. Publiciteit en netwerken
7. Schrijven voor kinderen
8. Fotograferen en vormgeven voor kinderen
9. Administratie en verantwoordingen
10. Strategie en ontwikkeling

Opzet van het jaarprogramma
Iedere module start met een trainingsdag. Vervolgens voer je opdrachten uit die bij de module horen. Deze opdrachten zijn praktische stappen die direct bijdragen aan het uitbrengen van je kinderkrant. Alle informatie en materialen zijn  beschikbaar via een gestructureerde, overzichtelijke en makkelijk te gebruiken online omgeving. Daarnaast ontvang je een werkmap waarvoor je per module nieuwe inhoud ontvangt. Daarnaast krijgt iedere deelnemer per module één op één coaching van ons en doen wat binnen ons vermogen ligt om ervoor te zorgen dat je na een jaar ook echt je eigen kinderkrant kunt uitgeven.

Opzet per module:
Week 1
Algemene informatie tijdens bijeenkomst
Op een vaste dag (duurt een hele dag), voor alle deelnemers tegelijk
Week 1 en 2
Aan de slag met lesmateriaal (opdrachten, documenten, templates)
Zelfstandig
Week 3
Eén op één coaching
Op afspraak (duurt 1,5 uur), individueel
Week 3 en 4
Implementeren na één op één coaching
Zelfstandig

Informatie, documenten en templates
We gaan je binnen het jaarprogramma stap voor stap inzicht geven in alles wat wij hebben gedaan om Jong010 op te zetten en een succes te maken en wat we doen om dit zo te houden. We geven al onze informatie, tactieken en strategieën prijs, zodat ook jij succesvol je eigen lokale kinderkrant kunt opzetten en leiden. Je krijgt alle informatie, documenten en templates die wij gebruiken. Dit doen we op een gestructureerde manier die voor jou eenvoudig te volgen en uit te voeren is.

Licentie
Na het afronden van het jaarprogramma ontvang je een licentie om onze merknaam, ons logo en onze huisstijl voor jouw gemeente of regio te gebruiken. Er wordt per gemeente of regio slechts één keer een licentie afgegeven. Deze licentie is voor de deelnemer van de gemeente of regio die zich als eerste inschrijft voor het jaarprogramma.

Investering
De prijs voor deelname aan het jaarprogramma ‘Je eigen kinderkrant’ 2019 is € 17.500,- exclusief 21% btw.

Bij de prijs zijn de opleiding, het materiaal, de coaching en de licentie inbegrepen. Na het jaarprogramma ben je zelf eigenaar van je kinderkrant. De investering is vooraf en eenmalig en achteraf draag je geen omzet en royalties af.

Om het jaarprogramma goed te kunnen volgen en alle opdrachten die nodig zijn om je kinderkrant uit te geven direct te kunnen uitvoeren, kun je een tijdsinvestering van gemiddeld 2 á 3 dagen per week aanhouden.

Het doel van het jaarprogramma is dat je als deelnemer na een jaar je eigen onderneming hebt van waaruit je je eigen lokale kinderkrant uitgeeft. Hieruit heb je als oprichter en hoofdredacteur van de lokale kinderkrant in jouw gemeente of regio een goed en eerlijk inkomen, doordat je een groot deel van de werkzaamheden die komen kijken bij het opzetten en leiden van een kinderkrant zelf uitvoert.

 

Ben je serieus geïnteresseerd in het jaarprogramma en wil je ons spreken?
Overweeg je om komend jaar in te stappen?

Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier!

 

Contactformulier

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Beantwoord in het tekstveld onderstaande 5 vragen.

1. Wie ben je, wat is je achtergrond is en waar houd je je op dit moment mee bezig?

2. Wat maakt het uitgeven van een lokale kinderkrant een logische stap in je carrière?

3. In welke gemeente of regio wil je een eigen kinderkrant opzetten?

4. Wat maakt dat je met en voor de doelgroep kinderen wilt werken?

5. Wat zijn punten die je graag met ons wilt bespreken? Welke vragen wil je aan ons stellen?
(Lees eerst alle informatie op deze website.)

Op welke manier ben je op deze pagina over het jaarprogramma terechtgekomen? *
VillamediaTwitterLinkedInMedia itemGoogleTip van bekendeAnders