fbpx

Jaarprogramma ‘Start je eigen kinderkrant’

 

“Ik voel en merk aan alles dat het starten van een kinderkrant helemaal bij me past!
Er vallen puzzelstukjes in elkaar. Dit is mijn droombaan!”

 

Herken jij jezelf in het volgende?

Je stelt je regelmatig voor hoe het zou zijn om een eigen kinderkrant te hebben. Wanneer je daaraan denkt, word je enthousiast. Je hebt zelfs al ideeën voor artikelen en rubrieken.

Je vindt het tegelijkertijd spannend om voor je eigen kinderkrant te gaan. Na je enthousiasme volgt vaak twijfel. Je hoort stemmetjes in je hoofd die je tegenhouden. Ben ik hier geschikt voor? Zou de kinderkrant ook in mijn regio aanslaan? Kan ik de tijd ervoor vrijmaken? Is het jaarprogramma de financiële investering waard?

Het kan ook dat je omgeving je op de rem houdt. Je partner ziet bijvoorbeeld niet de kansen die jij ziet of je familie gelooft niet in een papieren kinderkrant.

Je blijft waar je nu bent, terwijl je eigenlijk iets anders zou willen. Je doet niet wat je het liefste doet en hebt niet de vrijheid die je graag zou willen.

Je vindt het spannend om je zekerheid of inkomen in één keer op te geven. Je wilt zó graag en tegelijkertijd lijkt de hobbel te groot om deze te kunnen nemen.

 

Stel je voor dat er een overzichtelijke manier is om je kinderkrant op te zetten?
Een manier waarbij je stap voor stap voldoende geld bij elkaar gaat krijgen,
en pas van start gaat met je kinderkrant als je het geld bij elkaar hebt?

Welke kansen zie je in dat geval en welke keuze zou je maken?

 

We geven je alles wat je nodig hebt om succesvol
dé kinderkrant van jouw regio te starten.

“Wij zijn pas tevreden als jij je eerste gedrukte kinderkrant in je handen houdt
en uitdeelt op de basisscholen in jouw woonplaats.”

In 2009 startte Angelique op eigen houtje en zonder ervaring met het opzetten van haar eigen gratis lokale kinderkrant Jong010. In 2010 verscheen de eerste krant in een oplage van maandelijks 1.250 exemplaren en verspreiding op 5 basisscholen. Dit was de start van het realiseren van haar droom om met kinderen te werken en hier een succesvol en groeiend bedrijf van te maken.

In 2013 begon Suzanne bij Jong010 als journalist. Binnen 2 jaar was zij hoofdredacteur. Ze heeft een unieke visie en werkwijze als het gaat om communicatie met en media voor kinderen. Onder haar leiding groeide Jong010 uit tot een stedelijke kinderkrant met een oplage van maandelijks 38.000 kranten.

Stap voor stap ontdekten we hoe we op een ontspannen en persoonlijke manier ieder jaar weer alle kosten gedekt kunnen krijgen, zodat we ons helemaal kunnen richten op wat we het liefst doen: een supertoffe kinderkrant maken die écht van en voor kinderen is en waarmee we ook nog eens een educatieve en maatschappelijke bijdrage leveren.

 

Ons kinderkrant-concept heeft inmiddels navolging in andere regio’s.
Lees hier meer over op de pagina’s Regio’s en In de media.

 

Wil jij ook een kinderkrant starten en hier je droombaan van maken?

 

Deelneemster aan het jaarprogramma 2018:
“Het jaarprogramma is logisch opgebouwd en zit goed in elkaar.”

 

Aan de hand van 11 modules nemen we je mee richting het uitgeven van dé kinderkrant van jouw regio.

> We geven je inzicht in mogelijkheden voor financiering van je kinderkrant. En dat zijn er meer dan je nu denkt.
> We bieden een concreet stappenplan, zodat je precies weet wat je in de praktijk moet doen. Bijvoorbeeld een stappenplan om de financiering van je kinderkrant rond te krijgen. En een stappenplan om een inhoudelijk supersterke kinderkrant te maken waarvoor kinderen in de rij staan en waaraan financiers graag een bijdrage leveren.
> Je ontvangt van ons achtergrondinformatie over alles dat voor een kinderkrant van belang is. En templates die je één op één over kunt nemen, zodat je niet zelf het wiel uit hoeft te vinden. Bijvoorbeeld een template voor je projectplan, handleidingen voor de freelancers met wie je gaat werken, contracten en e-mails.
> We delen ook veel voorbeelden van situaties die we zelf bij Jong010 en bij de andere kinderkranten zijn tegengekomen, zodat je ideeën en inspiratie krijgt om onze werkwijze toe te passen.
> Vervolgens ga je zelfstandig aan de slag. Wij kijken met je mee en geven je individueel advies en persoonlijke begeleiding.

 

Deelneemster aan het jaarprogramma 2018:
“Suzanne en Angelique zijn professioneel en het is met hen prettig samenwerken.
Ze hebben begrip en oog voor persoonlijke ervaringen en behoeftes.”

 

Je ontdekt over het rondkrijgen van de financiering onder meer…

… hoe je alle kinderen en basisscholen direct fan maakt van je krant, zodat je vanaf het eerste moment steun hebt van je doelgroep en vol energie voor hen aan de slag kan. En zodat je altijd een antwoord klaar hebt op de vraag ‘Is er wel vraag naar de kinderkrant?’

… uit welke onderdelen je begroting bestaat en welke bedragen daarbij horen, zodat je precies weet wat je nodig hebt om je kinderkrant uit te kunnen geven en je hier stap voor stap naartoe kunt werken.

voor welk bedrag en op welke manier je jezelf kan uitbetalen, zodat financiers hier geen probleem mee hebben en jij vanaf het moment dat je eerste kinderkrant verschijnt precies weet wat je inkomen voor dat jaar is.

… hoe je van het aanvragen van subsidies en fondsengeld een leuke, ontspannen en persoonlijke bezigheid maakt, waardoor je je niet druk hoeft te maken dat je verdrinkt in bureaucratische, tijdrovende en ingewikkelde procedures waar je geen invloed op hebt.

… wat maakt dat bij veel gedrukte media de inkomsten uit advertenties dalen en hoe jij ervoor kunt zorgen dat je inkomsten uit advertenties jaar na jaar toenemen. En op welke manier advertenties je inhoud versterken in plaats van dat ze een noodzakelijk kwaad zijn.

 

Deelneemster aan het jaarprogramma 2018:
“Mijn kinderkrant gaat slagen. Ik heb er vertrouwen in
en heb met Angelique en Suzanne een fantastisch team achter me staan.”

 

Je ontdekt over de redactie en productie van je kinderkrant onder meer…

… hoe je de redactie organiseert, zodat je precies weet wat je wanneer moet doen om elke maand je kinderkrant uit te geven. Op een overzichtelijke en gestructureerde manier, zodat je richting de deadline net zo ontspannen werkt als de rest van de maand.

hoe je teksten schrijft die helemaal aansluiten bij hoe kinderen leren lezen en hoe leerkrachten lesgeven, zodat je kinderkrant ontzettend waardevol wordt.

… dat je kinderkrant uniek is waardoor je je niet bezig hoeft te houden met concurrenten en andere projecten die de aandacht van kinderen, basisscholen en financiers vragen.

… wat in 90 procent van de projecten voor en met kinderen mist, zodat jij het direct beter kunt doen en een unieke kinderkrant kan gaan maken.

wat maakt dat kinderen je kinderkrant graag lezen, zodat ze de bezorger van de kinderkrant op het schoolplein opwachten om als eerste de nieuwe kinderkrant te kunnen lezen.

… op welke manier en voor welke werkzaamheden je een team samenstelt en aanstuurt, waardoor je niet alles alleen hoeft te doen en je ook tijd overhoudt voor je gezin, je familie of vrienden en jezelf.

… dat het bijhouden van je administratie eenvoudig is en niet veel tijd hoeft te kosten en hoe je je administratie zo inricht dat het automatische handelingen worden en je altijd overzicht hebt over (financiële) zaken die belangrijk zijn.

… hoe je meerjarenplannen maakt en je jezelf en je kinderkrant elk jaar ontwikkelt en verbetert, waardoor je je kinderkrant jaar na jaar kan blijven uitgeven.

 

 

UNIEKE MOGELIJKHEID
Je betaalt het jaarprogramma in 2 delen. Je betaalt en volgt deel 2 van dit jaarprogramma zodra je zekerheid hebt over de financiering van je kinderkrant en je zeker weet dat je je kinderkrant kan gaan uitgeven.


BELANGRIJK

Wanneer een regio ‘bezet’ is, is het niet meer mogelijk om op dat moment voor die regio deel te nemen aan het programma Financiering en het jaarprogramma. We verlenen één licentie per regio.
Ons aanbod is uniek en er is landelijk een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Wacht dus niet te lang met aanmelden als je er zeker van wilt zijn dat jouw regio nog vrij is.

     

 

Past het jaarprogramma bij jou?
Het jaarprogramma is alleen voor personen die er zeker van zijn dat ze dé kinderkrant van hun regio willen starten.

Het is belangrijk dat je de verantwoordelijkheid neemt om de informatie en stappen die we je aanreiken ook echt toe te passen. We doen er alles aan om je hierbij zo goed mogelijk te begeleiden. Wij zijn pas tevreden zodra jij je eerste kinderkrant lanceert voor alle kinderen in jouw regio.

We gaan alleen in gesprek met mensen die bereid én in staat zijn om te investeren en te doen wat nodig is om resultaten te behalen.

Het jaarprogramma is geschikt voor mensen die positief in het leven staan. Die ervoor open staan om te leren en zichzelf te ontwikkelen. Geschikt voor mensen die eerlijke en directe feedback waarderen. En die écht een verschil willen maken en iets moois en waardevols willen maken voor en met kinderen.

Het jaarprogramma is niet geschikt voor mensen die klagen. Niet geschikt voor mensen die geen vertrouwen hebben in zichzelf, in ons of in ons concept voor een kinderkrant. En ook niet geschikt als je eigenlijk nog niet weet of je met en voor kinderen wilt werken.

 

Datum start jaarprogramma
Het jaarprogramma start in januari 2021.

Investering
De investering voor deel 1 van het jaarprogramma is € 9.000,- exclusief btw.
Je betaalt bij aanvang van het jaarprogramma € 9.000,- en volgt eerst de modules over het rondkrijgen van de financiering voor je kinderkrant.

De investering voor deel 2 van het jaarprogramma is ook € 9.000,- exclusief btw.
Je betaalt de tweede € 9.000,-  zodra je zekerheid hebt over de financiering van je kinderkrant en je zeker weet dat je je kinderkrant kan gaan uitgeven. Vervolgens volg je de modules over de redactie en productie van je kinderkrant. En ga je van start!

Voor deze investering krijg je…
… 11 persoonlijke trainingen op locatie die horen bij de 11 modules.
… alle informatie en concrete stappen die je nodig hebt om de financiering van je kinderkrant rond te krijgen en om elke maand een kinderkrant te kunnen maken.
… coaching met persoonlijk en individueel advies tijdens het jaarprogramma.
… de licentie voor jouw regio. Deze is geldig zolang als je kinderkrant verschijnt. Het unieke aan onze licentie is dat je geen omzet en royalties afdraagt.

 

Voel en weet je dat het tijd is voor een volgende stap, voor jou persoonlijk en in je carrière?
Zie jij het starten en uitgeven van dé kinderkrant van jouw regio al helemaal voor je?
Dan is dit het moment om in actie te komen en met ons in gesprek te gaan over deelname aan het jaarprogramma.

 

Wil jij deelnemen aan het jaarprogramma? Of denk je hier serieus over na?

We starten één keer per jaar met een select groepje
en bekijken persoonlijk 
wie we toelaten.

Wil je met ons in gesprek over deelname aan het jaarprogramma?
Vul dan onderstaand contactformulier in en beantwoord alle vragen.

Je hoort op korte termijn ons of we je uitnodigen voor een eerste telefonisch gesprek.

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Beantwoord in het tekstveld onderstaande 7 vragen.

1. Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

2. Wie ben je, wat is je achtergrond is en waar houd je je op dit moment mee bezig?

3. Wat maakt het uitgeven van een lokale kinderkrant een logische of voor jouw passende stap? Voor jou persoonlijk en in je carrière?

4. In welke regio wil je de kinderkrant uitgeven?

5. In hoeverre ben je bereid en in staat om in jezelf en de kinderkrant te investeren? (In geld, tijd en energie?)

6. Waarom zouden we jou moeten toelaten tot het jaarprogramma?

7. Wat zijn punten die je graag met ons wilt bespreken? Welke vragen wil je aan ons stellen?

Je ontvangt nadat je contact met ons hebt opgenomen ook ongeveer 1 keer per 2 weken een e-mail van ons. Tijdens de inschrijvingsperiodes voor onze programma’s mailen we iets vaker. We gaan vanzelfsprekend zorgvuldig met je gegevens om.

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoeveel tijd kost het jaarprogramma?
Alle trainingsdagen van de 11 modules van het jaarprogramma duren een hele dag en vinden verspreid over het jaar plaats. Gemiddeld kun je een jaar lang twee dagen in de week aanhouden om alle opdrachten goed uit te kunnen voeren. Na elke trainingsdag ga je zelfstandig en op je eigen tempo aan de slag. We houden 2 weken na elke trainingsdag een call en zijn tussentijds beschikbaar om vragen te beantwoorden. Je kiest zelf wanneer je aan het jaarprogramma werkt en hoeveel tijd je eraan besteedt. Je kunt het jaarprogramma dus aanpassen aan je eigen agenda. Het is ons doel dat je uiterlijk in het najaar de financiering voor je kinderkrant rond hebt, waarna je je gaat richten op de productie van je kinderkrant. Vervolgens verschijnt vanaf het begin het jaar erop je eerste kinderkrant.

Wat gebeurt er als ik na deel 1 van het jaarprogramma wil stoppen en niet verder wil of kan met de kinderkrant?
Wij zijn ervan overtuigd dat we je met ons jaarprogramma alles geven wat je nodig hebt om zelfstandig en succesvol dé kinderkrant van jouw regio te starten. Mocht je toch om wat voor reden dan ook na het volgen deel 1 van het jaarprogramma niet verder willen of kunnen met de kinderkrant, dan kun je voordat je met deel 2 van het jaarprogramma begint besluiten om te stoppen en geen kinderkrant uit te gaan geven en hoef je de betaling van deel 2 niet aan ons te voldoen.

Hoeveel vrijheid heb ik?
Wanneer je volgens ons concept en met onze licentie gaat werken, hanteren we een aantal basisafspraken. Dit omdat je dan onze naam en merk gaat gebruiken en we de kwaliteit hoog willen houden. Er is binnen ons concept en de licentie ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Het wordt echt je eigen kinderkrant en je eigen sociale onderneming en je hoeft geen verantwoording aan ons af te leggen. Je hebt dus veel vrijheid. We vertrouwen erop dat je met het jaarprogramma alles in handen hebt om zelf de beste keuzes voor je kinderkrant te maken.

Wat kan ik doen als ik het jaarprogramma te duur vind?
Zet de prijs van het jaarprogramma af tegen wat het voor jou waard is en wat het je de komende jaren gaat opleveren. Heb je wat dat betreft vertrouwen in ons en vooral ook in jezelf dat het je gaat lukken? Wij vinden het jaarprogramma veel meer waard dan 2 keer € 9.000,-, omdat we weten wat je gaat krijgen en wat je kan gaan verdienen als je van het uitgeven van je kinderkrant je droombaan hebt gemaakt. Het is aan jou of je de waarde en kansen van het jaarprogramma ziet en of dat voor jou de investering waard is.

Ik vind € 9.000,- per deel veel geld, wat kan ik doen?
Het is denken we belangrijk om je af te vragen of je het geld er niet aan uit wilt geven, het geld (op dit moment) niet hebt of dat je het spannend vindt om het uit te geven. Investeren is altijd spannend. Wij investeren regelmatig in onze ontwikkeling en in de kinderkrant en ook wij vinden het nog steeds spannend om zo’n beslissing te nemen. We hebben ook weleens geld geleend om een investering te kunnen doen, dat maakte het nog spannender. Wellicht heb jij iets aan de vragen die wij onszelf stellen als we overwegen om een investering te doen. 1. Wat kost het? 2. Wat levert het op? 3. Wat kost het me op lange termijn als ik blijf doen wat ik nu doe? Wat ook kan helpen is het volgende: hoe groot denk je dat de kans is dat je blijft denken ‘wat als ik het wel had gedaan’ als je het niet doet?

Voor meer veelgestelde vragen en antwoorden kun je verder lezen op de pagina Veelgestelde vragen over het jaarprogramma.

 

We kunnen niet wachten om er samen met jou voor te gaan zorgen dat jij dé kinderkrant van jouw regio kan gaan starten.

Vraag via het contactformulier hierboven een plek aan voor het jaarprogramma.

Heb je nog vragen of twijfels? Blijf er niet mee rondlopen.
Neem even contact met ons op via contact@kinderkrantacademie.nl.