Jaarprogramma

 

Herken jij jezelf in het volgende?

– ‘Ik droom ervan zelfstandig een krant voor kinderen uit te geven.’
– ‘Ik ben een sociale ondernemer of wil me ontwikkelen tot sociale ondernemer.’
– ‘Ik vind vrijheid en zelfstandigheid in mijn werk belangrijk.’
– ‘Ik besteed de tijd die ik werk aan iets dat ik zinvol vind en waar ik voldoening uit haal.’
– ‘Ik werk het liefst dicht bij huis en zet me graag in voor mijn regio.’
– ‘Ik vind het belangrijk dat de kinderen in mijn regio een eigen kinderkrant hebben.’
– ‘Ik verdien een goed en stabiel inkomen.’
– ‘Ik neem kinderen serieus, kinderen hebben de toekomst.’
– ‘Ik vind dat ieder kind een eigen krant verdient!’

Dan hebben we iets voor jou!

Wij – Suzanne en Angelique – geven je met ons jaarprogramma
alles wat je nodig hebt om zelfstandig en succesvol
dé kinderkrant van jouw regio uit te gaan geven
.

Aan de hand van 10 modules die we verspreid over een jaar behandelen, nemen we je mee richting het uitgeven van dé kinderkrant van jouw regio.

 

 

We spreken veel mensen die razend enthousiast zijn over het uitgeven van een kinderkrant. Die al jaren dromen van het opzetten en leiden van een project als dit. We horen dat er puzzelstukjes in elkaar vallen nu ze over het uitgeven van dé kinderkrant in hun regio lezen.

Tegelijkertijd komen er vragen op. Hoe pak ik het uitgeven van een kinderkrant aan?  Wat komt er allemaal bij kijken? Is dit ook in mijn regio mogelijk? Welke stappen moet ik zetten? En vooral ook: hoe kom ik aan het geld om de kinderkrant uit te kunnen gaan geven?

Wanneer je het wiel niet opnieuw wilt uitvinden, onze kennis, ervaring en coaching wilt inzetten en wilt aanhaken bij gelijkgestemde sociale ondernemers, dan zit je bij ons goed!

 

Achtergrond en succes kinderkrant Jong010
In 2009 startte Angelique op eigen houtje en zonder ervaring met het opzetten van haar eigen gratis lokale kinderkrant Jong010. In 2010 verscheen de eerste krant in een oplage van maandelijks 1.250 exemplaren en verspreiding op 5 basisscholen. Dit was de start van het realiseren van haar droom om met kinderen te werken en hier een succesvol en groeiend bedrijf van te maken.

In 2013 begon Suzanne bij Jong010 als journalist. Binnen 2 jaar was zij hoofdredacteur. Ze heeft een unieke visie en werkwijze als het gaat om communicatie met en media voor kinderen. Onder haar leiding groeide Jong010 uit tot een stedelijke kinderkrant met een oplage van maandelijks 38.000 kranten.

Inmiddels leiden Suzanne en Angelique samen de kinderkrant, komt Jong010 al 8 jaar uit en is de oplage in Rotterdam maximaal. Met een bereik van 98% van alle basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs en gemiddeld 80 tot 90% van de kinderen van 7 tot en met 12 jaar die Jong010 elke maand ontvangen en lezen, is de kinderkrant in Rotterdam een groot succes. Jong010 levert aantoonbaar een bijdrage aan maatschappelijke en educatieve doelen en er is inmiddels navolging in andere regio’s. Lees hier meer over op de pagina Regio’s.


Lees en luister op De Correspondent naar het interview
van Lex Bohlmeijer met Angelique en Suzanne
over het vertellen van verhalen van kinderen en ondernemerschap.

 

Kinderkranten in heel Nederland
Al vanaf de start van Jong010 in 2010 heeft Angelique alles geregistreerd en gedocumenteerd. In 2015 begonnen Suzanne en Angelique samen met het op poten zetten van de landelijke uitbreiding van het concept van hun Rotterdamse kinderkrant. Ze ontwikkelden in eerste instantie een franchiseformule. Uit de franchiseformule ontstond uiteindelijk het jaarprogramma: een opleiding inclusief coaching en licentie voor personen die dé kinderkrant van hun regio willen gaan uitgeven. Zelfstandig, maar met begeleiding van Suzanne en Angelique. Het jaarprogramma is een werkvorm die bij hen past en waar ze veel werkplezier uit halen. Daarnaast geeft het deelnemers vrijheid en een kinderkrant en sociale onderneming die echt van hen zelf wordt.


Wat je krijgt

Persoonlijke begeleiding
Tijdens het jaarprogramma krijg je een jaar lang persoonlijke hulp van Suzanne en Angelique om dé kinderkrant van jouw regio uit te gaan geven. Elk van de 10 modules start met een trainingsdag voor alle deelnemers. Vervolgens ga je vier weken zelfstandig aan de slag met concrete opdrachten die direct bijdragen aan het uitgeven van je kinderkrant. Tijdens deze vier weken heb je ook een individueel coachingsgesprek. 

Strategieën, informatie, documenten, templates
We geven je binnen het jaarprogramma inzicht in alles wat wij hebben gedaan om Jong010 op te zetten en een succes te maken en wat we doen om dit zo te houden. We delen al onze strategieën, successen en fouten, zodat ook jij succesvol dé kinderkrant van jouw regio kunt uitgeven en leiden. Je ontvangt alle informatie die wij gebruiken om beslissingen te nemen en documenten en templates die wij gebruiken voor Jong010. Dit doen we op een gestructureerde manier zodat je ons stap voor stap kunt volgen.

Licentie
Na het afronden van het jaarprogramma ontvang je – zodra je eerste kinderkrant verschijnt – een licentie om ons concept, onze merknaam, ons logo en onze huisstijl voor jouw regio te kunnen gebruiken. Er wordt per regio slechts één keer een licentie afgegeven. Deze licentie is voor de deelnemer in de regio die als eerste wordt geselecteerd voor het jaarprogramma en zich daadwerkelijk inschrijft. Het unieke aan onze licentie is dat je achteraf geen omzet en royalties afdraagt.

 

 

Investering
Het jaarprogramma 2020 start in januari 2020.
In november 2019 vindt de kennismakings- en voorbereidingsbijeenkomst voor het jaarprogramma van 2020 plaats.

De investering voor het jaarprogramma is € 17.500,- exclusief btw.
In deze investering zijn de opleiding van een jaar, het materiaal, de coaching tijdens het jaarprogramma en de licentie inbegrepen.

Om het jaarprogramma goed te kunnen volgen en alle opdrachten die nodig zijn om je kinderkrant uit te geven direct te kunnen uitvoeren, kun je een tijdens het jaarprogramma een tijdsinvestering van gemiddeld 2 á 3 dagen per week aanhouden.

Tijdens het jaarprogramma staat het oprichten van jouw eigen kinderkrant centraal. Het doel is dat je na afloop van het jaarprogramma en het doorlopen van de opdrachten je eigen kinderkrant gaat uitgeven. Het jaarprogramma is het meest geschikt voor personen die zich helemaal op het uitgeven van de kinderkrant willen gaan richten en bereid en in staat zijn om hier hun werk en onderneming van te maken. De kinderkrant die je met ons opzet is geen hobby of vrijwilligerswerk. Uit je kinderkrant ga je als oprichter en hoofdredacteur een inkomen halen, doordat je een groot deel van de werkzaamheden die komen kijken bij het uitgeven van de kinderkrant zelf uitvoert.


Past het jaarprogramma bij jou?
Het jaarprogramma is alleen voor personen die dé kinderkrant in hun regio willen gaan uitgeven.

Het uitgeven van je eigen kinderkrant binnen een sociale onderneming is iets waar je echt helemaal voor moet willen gaan, wat bij je moet passen en waar je geschikt voor moet zijn. We werken het fijnst en behalen de beste resultaten met mensen die uit hun comfortzone durven te stappen, open staan voor groei en die zich in ieder geval de komende jaren volledig op het uitgeven van dé kinderkrant in hun regio willen gaan richten. Mensen met lef, een gezonde dosis doorzettingsvermogen en zelfreflectie. Alleen mensen die bereid zijn in actie te komen en ons advies op te volgen, zullen het maximale uit het jaarprogramma gaan halen. Mensen die de verantwoordelijkheid nemen om toe te passen wat ze tijdens het jaarprogramma krijgen aangereikt. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden.

Het jaarprogramma is vooral passend voor sociale ondernemers die in de kinderkrant een mooie nieuwe kans en mogelijkheid zien en voor personen die zich willen ontwikkelen tot sociale ondernemer en uitgever van dé kinderkrant van hun regio.

 

 

 

 

 

Ben je serieus geïnteresseerd in het jaarprogramma?
Wil je deelnemen?

Ben jij er klaar voor om jouw volgende grote stap te zetten? Wil je deelnemen aan het jaarprogramma en dé kinderkrant van jouw regio gaan uitgeven? Vul dan onderstaand contactformulier in en beantwoord alle vragen. Je hoort binnen twee weken van ons of je bent geselecteerd voor een telefonisch matchgesprek.

Het invullen van het contactformulier betekent niet automatisch dat je een gesprek zult hebben of kunt deelnemen aan het jaarprogramma.

We zijn benieuwd of jij de uitgever van dé kinderkrant van jouw regio wordt
en horen heel graag van je!

 

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Beantwoord in het tekstveld onderstaande 7 vragen.

1. Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

2. Wie ben je, wat is je achtergrond is en waar houd je je op dit moment mee bezig?

3. Wat maakt het uitgeven van een lokale kinderkrant een logische of voor jouw passende stap? Voor jou persoonlijk en in je carrière?

4. In welke regio wil je de kinderkrant uitgeven?

5. In hoeverre ben je bereid en in staat om in jezelf en de kinderkrant te investeren? (In geld, tijd en energie?)

6. Waarom zouden we jou moeten toelaten tot het jaarprogramma?

7. Wat zijn punten die je graag met ons wilt bespreken? Welke vragen wil je aan ons stellen?

 

We sturen je nadat je contact met ons hebt opgenomen ook informatie, tips en mogelijkheden.
We gaan vanzelfsprekend zorgvuldig met je gegevens om.