fbpx

 

 

Suzanne had een wens voor een serie artikelen over gezonde voeding in Jong010. Ik ging aan de slag om een financiële bijdrage te vinden om deze serie mogelijk te maken.

Ik legde contact met een fonds dat geld beschikbaar stelt voor educatie over gezonde voeding voor kinderen. Suzanne en ik bedachten het concept. We vroegen of we persoonlijk langs mochten komen om het concept toe te lichten.

We mochten niet langskomen. We konden ons concept dat we in gedachten hadden mailen.

De eerste reactie via e-mail op ons concept was: “Ik heb liever iets anders.”

Ik belde om te vragen om een toelichting. Het eerste wat werd gezegd was: “Jullie moeten echt met wat beters komen. Ik geloof daarnaast meer in digitaal dan in papier.”

Ik weet nog dat Suzanne tegenover me zat tijdens dit telefoongesprek en aan mijn gezicht zag dat ik even schrok en niet wist wat ik moest zeggen. We hadden veel tijd besteed aan het bedenken van het concept en waren er zelf erg enthousiast over.

Vooral de zin ‘jullie moeten wat met beters komen’ maakte dat ik schrok. Mijn eerste reactie was: dit is een afwijzing. Hij vindt ons niet goed genoeg.

Ik herpakte me gelukkig snel. Wat als dit geen kritiek was, maar een manier om ons verder te helpen?

Ik begon met het stellen van vragen. Wat bedoel je precies? Wat zou jij graag zien? Wat vind je belangrijk? Wat is de reden dat je aanneemt dat digitaal voor kinderen beter werkt dan papier? In hoeverre heb je voorbeelden van projecten waar je wel enthousiast over bent?

Er ontstond een interessant gesprek. Het voelde wat ongemakkelijk en ik moest even een drempel over. Maar aan het einde van het gesprek had ik veel waardevolle informatie verzameld en een beter beeld van wat het fonds belangrijk vindt.

Ik schreef tijdens het gesprek mee. Na het telefoongesprek deelde ik de feedback met Suzanne. En we gingen aan de slag met de tips en aandachtspunten.

We pasten de inhoud van de serie artikelen wat aan. We verwoordden bepaalde zaken anders. Suzanne schreef ook een voorbeeldartikel, zodat we duidelijker konden laten zien wat we wilden gaan maken.

Met als resultaat dat onze aanvraag werd goedgekeurd. We hebben afgelopen jaar een ontzettend leuke, leerzame en waardevolle serie kunnen maken voor de kinderen die Jong010 lezen. Het fonds is razend enthousiast.

Hoe reageer jij op feedback of een tip? Zie je dat als kritiek of als waardevolle informatie waarmee iemand je verder wil helpen?

 

 

 

Comments are closed.