Kinderkranten

 

Suzanne Huig is hoofdredacteur en Angelique van Tilburg is oprichter van Jong010, de Rotterdamse kinderkrant.

Jong010 is sinds 2010 dé papieren krant voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam. De uitgave verschijnt maandelijks en wordt gratis verspreid via alle basisscholen, openbare gelegenheden en het Sophia Kinderziekenhuis. De oplage is elke maand 40.000 exemplaren en het verschijningsgebied is heel Rotterdam.

De doelstellingen van Jong010 zijn kinderen stimuleren om beter en met meer plezier te gaan lezen, op een leuke manier een bijdrage leveren aan hun taalontwikkeling, hen meer betrekken bij hun wijk en stad en een bijdrage leveren aan de meningsvorming van kinderen.

Daarnaast heeft Jong010 als extra speerpunten kinderen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en om hen aan te moedigen en te inspireren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Kwetsbare groepen kinderen krijgen extra aandacht, op een positieve manier zonder een stempel op hen te drukken. Jong010 heeft een positieve uitstraling. En een groot bereik, namelijk álle kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam. We vinden dat alle kinderen gelijke kansen moeten krijgen en dragen daar met Jong010 ons steentje aan bij.

Suzanne en Angelique hebben voor Jong010 meerdere prijzen en eervolle vermeldingen ontvangen, waaronder:
Ambassadeurs van de ING Spaarrekening voor UNICEF 2016
Winnaar Nationale Alfabetiseringsprijs 2013.
Nominatie UNICEF Paul van Vliet Award 2013.
Winnaar RET Aardig Onderweg Award 2012.

—————————————————————————————————————————————————-

Petrelle Tomassen is oprichter en hoofdredacteur van Jong0165.

Miranda Loonstra is oprichter en hoofdredacteur van Jong072.

Jacqueline Schadee is oprichter en hoofdredacteur van Jong023.