Wij spreken maandelijks heel veel kinderen, ook over onderwerpen als NLDoet en vrijwilligerswerk. Lindsay (12) beperkt het doen van vrijwilligerswerk niet tot één dag per jaar.

Lindsay (12) vindt het leuk om vrijwilligerswerk te doen. Ze helpt iedere week in een centrum voor jonge gehandicapten.

‘Mijn moeder Milaine werkt al 11 jaar in dit centrum. Ze doet leuke dingen met de cliënten en leert hen omgaan met hun handicap. Ik ga ongeveer één keer per week met mijn moeder mee om de gehandicapten te helpen. Ik vind het leuk om hier te zijn. Ik doe dingen voor en met de bewoners. Ik help hen bijvoorbeeld met koken en boodschappen doen of ik knutsel en puzzel met hen’, vertelt Lindsay.

‘Het geeft me een fijn gevoel dat ik de gehandicapten kan helpen en met hen leuke dingen kan doen. Ik vind het belangrijk om iets voor anderen te doen. Ze worden blij als ze iets hebben geleerd of iets leuks hebben gedaan. Dat maakt mij ook blij’, zegt Lindsay.

Dit fragment komt uit de Jong010 van februari 2017. De Rotterdamse papieren kinderkrant waarvoor we maandelijks met meer dan 100 kinderen spreken en waarmee we 40.000 kinderen bereiken.

JONG010-FEB2017-P05

———-
Denk Jong is hét bureau dat jou als bedrijf, organisatie of professional
inzicht geeft in hoe je succesvol kunt zijn op het gebied van:
• kindercommunicatie
• kindermarketing
• kinderparticipatie
• onderzoek onder kinderen
• teksten voor kinderen
• educatieve projecten voor kinderen
• media voor kinderen

Denk Jong legt je stap voor stap uit wat je moet doen om kinderen succesvol
te begrijpen, betrekken en bereiken.

Kijk op de pagina GRATIS voor tips, adviezen, richtlijnen en andere informatie voor als je doelgroep kinderen van 7 tot en met 12 jaar is.
———-

Groetjes!

Angelique van Tilburg
& Suzanne Huig

 

 

Comments are closed.