We zien een patroon als het gaat om redenen dat het bij elkaar krijgen van voldoende geld voor het starten of uitgeven van een kinderkrant niet (meteen) lukt of stress veroorzaakt. En die redenen zijn over het algemeen andere redenen dan die oprichters van kinderkranten verwachten.

1. Je denkt te veel na zonder dat je in actie komt en je stelt het werk uit. Je bent niet echt bereid om het werk te doen dat nodig is.

2. Je weet niet precies welke stappen je kan zetten en in welke volgorde je deze het beste kan uitvoeren. Je hebt geen duidelijk plan en doel voor ogen en weet daardoor ook niet precies waar je naartoe werkt.

3. Je bent druk met de ‘verkeerde’ zaken en richt je te veel op bijzaken in plaats van op de hoofdzaken.

4. Je gaat te weinig in gesprek met potentiële financiers en stelt geen of niet voldoende vragen aan hen.

Wat had jij als belangrijkste oorzaak van het niet rondkomen van de financiering verwacht?

 

 


 

Angelique en Suzanne leiden samen Jong010, dé Rotterdamse kinderkrant. De kennis en ervaring die ze hiermee hebben opgedaan en nog steeds opdoen, delen ze met je. Ze delen ook wat ze bij Denk Jong allemaal tegenkomen tijdens het begeleiden van mensen richting hun eigen kinderkrant in hun eigen regio.

Ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het starten en uitgeven van een kinderkrant? En elke week een exclusief inkijkje in het werk van Angelique en Suzanne voor Jong010 en Denk Jong ontvangen?

Hartstikke leuk! Vul hieronder je voornaam in en het e-mailadres dat je het meest gebruikt. Je ontvangt vervolgens wekelijks als eerste de tips, inspiratie en verhalen!

Abonneer je op ons blog over het starten en uitgeven van een kinderkrant

Je voornaam *

Je e-mailadres *

 

 

Comments are closed.