fbpx

Programma ‘Financiering van je kinderkrant’

 

“Ik las over het starten van mijn eigen kinderkrant en dacht gelijk: dat is iets voor mij!
Toch loop ik nog met twijfels…
Ik vraag me af of het uitgeven van een kinderkrant bij mij in de regio financieel haalbaar en interessant is?”

 

Wil jij inzicht in de (financiële) mogelijkheden voor een kinderkrant in jouw regio, zodat je met een gerust hart de stap kan nemen om deel te nemen aan ons jaarprogramma, je eigen kinderkrant te starten en te gaan doen wat je echt leuk vindt? Neem dan deel aan het programma Financiering.

 

 

Herken jij jezelf in de volgende situatie?
Je doet op dit moment niet het werk dat écht bij je past en doet niet wat je superleuk vindt om te doen. Je denkt er al langer over na om het roer om te gooien.

Het liefst zou je met en voor kinderen gaan werken. Mogelijk is het uitgeven van een eigen medium al langer een droom van je. Sinds je hebt gehoord over de mogelijkheid om in jouw regio een kinderkrant te starten, heeft het idee je niet meer losgelaten.

Tegelijkertijd vind je het spannend om een keuze te maken. Je maakt je zorgen over de financiële haalbaarheid. Je wilt je zekerheid niet zomaar opgeven als je niet weet wat er in financieel opzicht mogelijk is.

Kortom: je zou graag willen, maar durft niet in één keer de stap te zetten.

 

Stel je voor dat je zou weten welke financieringsmogelijkheden je hebt
om dé kinderkrant van jouw regio te starten.
In hoeverre zou dat je helpen om de keuze te maken om helemaal voor je eigen kinderkrant te gaan?

 

Wij weten dat het overal mogelijk is om succesvol een kinderkrant te starten
Als je twijfels hebt over de (financiële) haalbaarheid, ontbreekt het je waarschijnlijk aan inzicht in wat er allemaal mogelijk is en heb je geen concrete stappen die je kunt volgen om het overzicht te krijgen dat je nodig hebt. Herkenbaar? Weet dan dat er een oplossing is: je hebt het gebied van de financiering van een kinderkrant gewoon nog wat te leren.

 

 

Op een ontspannen en persoonlijke manier aan de slag voor de financiering
In het programma Financiering vertellen we je hoe je op een ontspannen en persoonlijke manier de financiering voor je kinderkrant kunt rondkrijgen. 

We geven je inzicht in mogelijkheden die er zijn en een concreet stappenplan zodat je precies weet wat je in de praktijk moet doen om zekerheid te krijgen over of een kinderkrant in jouw regio (financieel) haalbaar is. 

We delen veel voorbeelden van situaties die we zelf bij Jong010 en bij de andere kinderkranten zijn tegengekomen, zodat je ideeën en inspiratie krijgt om onze werkwijze toe te passen. 

Vervolgens ga je zelfstandig en op je eigen tempo aan de slag. Wij kijken met je mee en geven je individueel advies. We begeleiden je persoonlijk.

 

Deelneemster aan het Programma Financiering 2019:
“Ik volgde Jong010 al jaren en dacht: wat zou het me fantastisch lijken om voor alle kinderen in mijn eigen woonplaats zo’n kinderkrant te maken. Een belangrijke reden om deel te nemen aan het programma Financiering was om te voelen of ik na het zetten van de eerste stap enthousiast zou blijven over het starten van mijn eigen kinderkrant. Ook was ik benieuwd hoe de samenwerking met Suzanne en Angelique zou zijn. Inmiddels heb ik weloverwogen de keuze gemaakt om het jaarprogramma te volgen.”

 

In ons programma Financiering ontdek je onder meer…

… dat je altijd voldoende geld bij elkaar zal krijgen als je maar voldoende waardevolle oplossingen hebt voor ‘problemen’ van financiers.

… hoe je financieringsgesprekken soepel kunt laten verlopen, zodat je je tijdens een gesprek zeker, prettig en ontspannen voelt.

… met welke bezwaren tegen of twijfels over de kinderkrant financiers gaan komen en hoe je hierop kunt reageren, zodat je nooit met je mond vol tanden zit tijdens een gesprek en je mensen na het uiten van een bezwaar alsnog enthousiast kunt maken.

… hoe je een uitgebreide lijst met potentiële financiers samenstelt, zodat je een vangnet hebt van een uitgebreid netwerk en veel mogelijkheden om op terug te vallen.

met welke personen en organisaties je wel in gesprek moet gaan en met welke niet, zodat je agenda niet overvol raakt met afspraken en je toch het geld bij elkaar krijgt.

… met welke reactie op een ‘nee’ je ervoor kunt zorgen dat je op een later moment alsnog een ‘ja’ krijgt.

… hoe je alle informatie verzamelt die je nodig hebt om te kunnen beoordelen of de kinderkrant in jouw regio (financieel) haalbaar is, zodat je met een gerust hart in het jaarprogramma kan stappen.

 

Deelneemster aan het Programma Financiering 2019:
“Ik vroeg me af of ik wel de geschikte persoon was om een eigen kinderkrant te starten. Het was niet meteen een logisch vervolg op wat ik in het verleden heb gedaan. Ik heb tijdens het programma Financiering 20 gesprekken gevoerd met potentiële financiers. De meeste mensen zijn erg enthousiast en dat is leuk om te merken. Het programma Financiering heeft me een toekomstvisie gegeven. Ik weet nu dat ik in mijn regio voldoende mogelijkheden zijn en dat ik helemaal wil gaan voor de kinderkrant.”

 

Overal in Nederland kansen en bewezen succesvolle aanpak
We weten dat er overal in Nederland kansen zijn om succesvol een kinderkrant te starten: grote steden, kleine dorpen en alles er tussenin. Onze eigen Rotterdamse kinderkrant Jong010 verschijnt al bijna 10 jaar en ieder jaar hebben we voor Stichting Jong010 voldoende geld bij elkaar gekregen om de kinderkrant ieder jaar 10 keer uit te geven en alle kosten te dekken. Sinds maart 2019 komt Jong023 uit in Haarlem. In mei 2019 was de lancering van dé kinderkrant van Heerhugowaard. In januari 2020 kwam de eerste Jong078 uit in de Drechtsteden. En dit is pas het begin.

 

 

Deelneemster aan het jaarprogramma 2019:
“Het bij elkaar krijgen van het geld om mijn kinderkrant te starten gaat anders dan ik van tevoren had verwacht. Het gaat op een relaxte manier en ik voel me er zeker over. Ik vind het zelfs leuk!”

 

In het programma Financiering staat het creëren van (financieel) draagvlak voor je kinderkrant centraal. Hiermee zet je de eerste stappen richting financiering van je kinderkrant en kun je met meer zekerheid in het jaarprogramma stappen. Het in kaart brengen van financiële mogelijkheden en het voeren van gesprekken met potentiële financiers vormen de basis van het programma.

Het resultaat is een financieringsplan, inzicht in de mogelijkheden die er zijn en een netwerk dat (financieel) kan gaan bijdragen aan je kinderkrant.

Het programma Financiering sluit aan bij de modules 3. Overheid, 4. Fondsen en 5. Adverteerders van het jaarprogramma. Het programma Financiering is een goede voorbereiding en waardevolle aanvulling op het jaarprogramma.

 

EXTRA
Als je je nu inschrijft voor het programma Financiering krijg je van ons 4 maanden lang gratis een optie
op het alleenrecht en op de licentie om volgens ons concept dé kinderkrant van jouw regio uit te geven. 

Deelnemers aan het programma Financiering krijgen voorrang bij de inschrijving voor het jaarprogramma.

 

BELANGRIJK
Wanneer een regio ‘bezet’ is, is het niet meer mogelijk om op dat moment voor die regio deel te nemen aan het programma Financiering en het jaarprogramma. We verlenen één licentie per regio. Ons aanbod is uniek en er is landelijk een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Wacht dus niet te lang met aanmelden als je er zeker van wilt zijn dat jij degene bent die in jouw regio dé kinderkrant kan gaan uitgeven.

Je kunt jezelf als een regio bezet is op de wachtlijst laten plaatsen. Mocht een regio weer vrij komen, dan nemen we contact met je op.

 

Past het programma Financiering bij jou?
Het programma Financiering is alleen voor personen die deelname aan het jaarprogramma overwegen en de intentie hebben om dé kinderkrant van hun regio te starten.

Het is belangrijk dat je de verantwoordelijkheid neemt om de informatie en stappen die we je gaan aanreiken ook echt toe te passen. We doen er alles aan om je hierbij zo goed mogelijk te begeleiden. Wij zijn pas tevreden als jij precies weet welke (financiële) mogelijkheden er bij jou in de regio zijn voor het starten van een kinderkrant.

We gaan alleen in gesprek met mensen die bereid én in staat zijn om de investering in tijd en geld in het programma Financiering te doen. En die doen wat nodig is om resultaten te behalen.

Het programma is geschikt voor mensen die positief in het leven staan. Die ervoor open staan om te leren en zichzelf te ontwikkelen. Geschikt voor mensen die eerlijke en directe feedback waarderen. En die écht een verschil willen maken en iets moois en waardevols willen maken voor en met kinderen.

Het programma Financiering is niet geschikt voor mensen die klagen. Niet geschikt voor mensen die geen vertrouwen hebben in zichzelf, in ons of in ons concept voor een kinderkrant. En ook niet geschikt als je eigenlijk nog niet weet of je met en voor kinderen wilt werken.

 

Datum start programma Financiering
Vrijdag 5 juni 2020.
De periode dat je je hiervoor kunt inschrijven is van maandag 16 maart tot uiterlijk vrijdag 24 april 2020.

Investering
De investering voor het programma Financiering is € 2.000,- exclusief btw.

Voor deze investering krijg je de trainingsdag, alle informatie die je nodig hebt met een concreet stappenplan, opdrachten waarmee je stap voor stap naar het gewenste resultaat toewerkt en 4 maanden persoonlijke begeleiding van Suzanne en Angelique.

 

Voel en weet je dat het tijd is voor een volgende stap, voor jou persoonlijk en in je carrière?
Word je ontzettend blij van het idee een eigen kinderkrant uit te geven?
Dan is dit voor jou misschien wel hét moment om in actie te komen en contact met ons op te nemen.

 

Wil jij deelnemen aan het programma Financiering? Of denk je hier serieus over na?

We starten één keer per jaar met een select groepje
en bekijken persoonlijk 
wie we toelaten.

Wil je weten of je in aanmerking komt?
Vul dan onderstaand contactformulier in en beantwoord alle vragen.

Je hoort op korte termijn ons of we je uitnodigen voor een eerste telefonisch gesprek.

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Beantwoord in het tekstveld onderstaande 6 vragen.

1. Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

2. Wie ben je, wat is je achtergrond en waar houd je je op dit moment mee bezig?

3. In welke regio zou je een kinderkrant willen uitgeven?

4. In hoeverre ben je bereid en in staat om te investeren? (In geld, tijd en energie?)

5. Waarom zouden we jou moeten toelaten tot het programma Financiering?

6. Wat zijn punten die je graag met ons wilt bespreken? Welke vragen wil je aan ons stellen?

Je ontvangt nadat je contact met ons hebt opgenomen ook ongeveer 1 keer per 2 weken een e-mail van ons. Tijdens de inschrijvingsperiodes voor onze programma’s mailen we iets vaker. We gaan vanzelfsprekend zorgvuldig met je gegevens om.

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer begint het programma Financiering?
Vrijdag 5 juni 2020.

Hoeveel tijd kost het programma Financiering?
Het programma Financiering start op vrijdag 5 juni 2020 met een trainingsdag bij ons op kantoor. Na de trainingsdag ga je zelfstandig en op je eigen tempo aan de slag. We houden na juni meerdere online calls waaraan je kunt deelnemen om vragen aan ons te stellen en dingen te bespreken. Je kiest zelf wanneer je de opdrachten uitvoert en hoeveel tijd je eraan besteedt. Je kunt het programma dus aanpassen aan je eigen agenda. Het doel is dat je na 4 maanden inzicht hebt in de mogelijkheden en (financiële) haalbaarheid van de kinderkrant in jouw regio.

Hoe sluiten we het programma Financiering af?
Op vrijdag 9 oktober 2020 sluiten we het programma Financiering af. We bespreken dan of je wel of niet wilt doorgaan met het jaarprogramma. Mochten er nog open eindjes zijn dan bespreken we dat met elkaar en vervolgens heb je nog twee weken om hiermee aan de slag te gaan. De deadline om aan te geven of je door wilt gaan met het jaarprogramma is vrijdag 23 oktober 2020 om 12.00 uur.

Ik heb geen ervaring op dit vlak, is het programma Financiering toch geschikt voor me?
Jazeker, ook als je geen enkele ervaring hebt op dit vlak kun je het programma volgen. We begeleiden je stap voor stap.

Ik vind € 2.000,- veel geld, wat kan ik doen?
Het is denken we belangrijk om je af te vragen of je het geld niet hebt of dat je het spannend vindt om het uit te geven. Investeren is in veel gevallen spannend. Wij investeren regelmatig in onze ontwikkeling en in de kinderkrant en ook wij vinden het nog steeds spannend om zo’n beslissing te nemen. Wellicht heb jij iets aan de vragen die wij onszelf stellen als we overwegen om een investering te doen. 1. Wat kost het? 2. Wat levert het op? 3. Wat kost het me als ik blijf doen wat ik nu doe?

 

We kunnen niet wachten om er samen met jou op een ontspannen en persoonlijke manier
voor te zorgen dat je de financiering van je kinderkrant rond gaat krijgen.

Vraag via het contactformulier hierboven een gesprek aan voor het programma Financiering.

Heb je nog vragen of twijfels? Blijf er niet mee rondlopen.
Neem even contact met ons op via contact@kinderkrantacademie.nl.