fbpx

Regio’s

 

Suzanne Huig is hoofdredacteur en Angelique van Tilburg is oprichter van Jong010, de Rotterdamse kinderkrant.

Jong010 is sinds 2010 dé papieren krant voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam. De uitgave verschijnt maandelijks en wordt gratis verspreid via alle basisscholen, openbare gelegenheden en het Sophia Kinderziekenhuis. De oplage is elke maand 38.000 exemplaren en het verschijningsgebied is heel Rotterdam.

De doelstellingen van Jong010 zijn kinderen stimuleren om beter en met meer plezier te gaan lezen, op een leuke manier een bijdrage leveren aan hun taalontwikkeling, hen meer betrekken bij hun wijk en stad en een bijdrage leveren aan de meningsvorming van kinderen.

Daarnaast heeft Jong010 als extra speerpunten kinderen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en om hen aan te moedigen en te inspireren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Kwetsbare groepen kinderen krijgen extra aandacht, op een positieve manier zonder een stempel op hen te drukken. Jong010 heeft een positieve uitstraling. En een groot bereik, namelijk álle kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam. Alle kinderen moeten gelijke kansen krijgen en Jong010 draagt daar een steentje aan bij.

Lees hier de resultaten van het Jong010 lezersonderzoek 2018.

—————————————————————————————————————————————————-

Linda te Veldhuis is oprichter en hoofdredacteur van Jong078.

 

Miranda Loonstra is oprichter en hoofdredacteur van Jong072

     en JongHHW.

 

Jacqueline Schadee is oprichter en hoofdredacteur van Jong023.