fbpx

 

 

 

 

 

 


Subsidie aanvragen en fondsen werven…
… is moeilijk,
… kost te veel tijd,
… is een proces waarop je geen invloed hebt,
… is een bureaucratisch proces,
… en de kans dat je aanvraag wordt gehonoreerd is heel klein.

Eén van de deelnemers aan ons jaarprogramma deelde met ons dat dit het beeld was dat zij over het aanvragen van subsidies en fondsengeld had, voordat ze met ons aan de slag ging voor haar kinderkrant.

Ze vertelde ook dat dit beeld voornamelijk was gebaseerd op de meningen en ervaringen van anderen.

Veel mensen om haar heen hebben blijkbaar een negatieve ervaring met het aanvragen van een bijdrage of met de toekenning ervan. Het kan ook dat ook zij weer van anderen hebben gehoord dat het aanvragen van subsidie of het werven van fondsen erg lastig is.

En eerlijk is eerlijk. Het doen van een aanvraag, of beter nog het traject er naartoe, kost ook ons tijd. En als antwoord op onze aanvraag krijgen ook wij weleens nee te horen.

We vinden het echter niet moeilijk. We voelen ons niet overgeleverd aan de grillen van de bestuurders, ambtenaren en medewerkers van fondsen die beslissen of onze aanvraag wordt gehonoreerd met een financiële bijdrage. We zijn niet uit het veld geslagen als we een nee te horen krijgen.

We hebben ontdekt dat het doen van aanvragen een proces is dat je stap voor stap kunt doorlopen. Het is een vaardigheid waarin je jezelf kunt ontwikkelen.

De deelnemer aan het jaarprogramma is met deze nieuwe kijk op het rondkrijgen van de financiering aan de slag voor haar kinderkrant. Dat voelt voor haar een stuk prettiger dan toen bij haar het oude beeld nog overheerste.

In hoeverre heb jij ervaring met het aanvragen van subsidie en het werven van fondsen? Hoe ben je toen te werk gegaan en wat was de uitkomst? Of welke ervaringen vertellen mensen in je omgeving jou?

 

 

 

Comments are closed.