fbpx

 

 

Er waren in de eerste jaren dat Jong010 uitkwam momenten dat ik het ontzettend spannend vond of er voldoende geld zou binnenkomen. Hoewel ik er nooit aan heb getwijfeld of het mogelijk zou zijn, heb ik er soms wel wakker van gelegen.

Een beetje spanning is normaal, zeker in het begin. Het is alleen de vraag wat je met die spanning doet. Laat je je door angst en twijfel weerhouden om ergens voor te gaan? Of ga je aan de slag om zekerheid te creëren waardoor je angst, spanning en twijfel afnemen?

Eén van de deelnemers aan het jaarprogramma trok zich steeds meer terug. Ze zag enorm op tegen het benaderen van potentiële financiers. Hoe meer ze deze werkzaamheden voor zich uit schoof, hoe meer stress ze ervaarde. Totdat we met elkaar afspraken dat ze direct in actie zou komen en ik als stok achter de deur elke week zou bellen. In 2 weken benaderde ze 20 potentiële financiers. Van een aantal had ze al na een dag een reactie. En binnen een week had ze ook al een persoonlijke afspraak met de directeur van een fonds dat op het eerste gezicht goed bij haar kinderkrant lijkt te passen. Door in actie te komen, komt haar enthousiasme en vertrouwen weer terug. Het geeft haar rust.

Het valt ons op dat de mensen die zich druk maken over of het rondkomen van de financiering, de werkzaamheden die hier verband mee houden het meeste uit de weg gaan. Bijzonder toch?

Ik herken dit ook bij mezelf. Er waren in het verleden momenten waarop ik weer even op scherp kwam te staan omdat een tekort aan geld dreigde. Nu achteraf gezien, kwamen deze momenten altijd na een periode waarin ik veel te weinig tijd maakte en aandacht besteedde aan het verdienen van geld voor de kinderkrant.

Suzanne en ik twijfelen er inmiddels nooit meer aan of er wel genoeg geld zal zijn.

We hebben met elkaar afgesproken dat we op de momenten dat het even tegenzit altijd op zoek gaan naar een oplossing, net zolang tot we deze hebben gevonden. En het is nog nooit niet gelukt om een oplossing voor een (geld)probleem te vinden.

Juist door dit vertrouwen, ontdekken we steeds weer nieuwe kansen en mogelijkheden. Met als resultaat dat we niet meer wakker liggen over de financiën.

 

 

Comments are closed.