fbpx

 

 

Toen ik startte met kinderkrant Jong010 vond ik het soms best lastig om niet naar de stemmetjes te luisteren die zeiden dat het opzetten van een kinderkrant niet haalbaar was.

De stemmetjes in mijn eigen hoofd: Ik heb het nog nooit gedaan. Ik heb geen ervaring. Ik ken geen sociale projecten en media voor kinderen die succesvol zijn. Hoe betaal ik zoiets en waar haal ik het geld vandaan? Waar moet ik beginnen?

En de stemmetjes van anderen: Oplages van kranten dalen en papier is dood. Het is crisis. Je kunt misschien wel voor één jaar de financiering rondkrijgen, maar het houdt een keer op. Kinderen lezen niet. Je kunt niet zomaar iets nieuws beginnen.

Er was echter één stemmetje dat het sterkst was: wat als het wél lukt?

Ik zag precies voor me waar ik naartoe wilde.

We zijn nu bijna 10 jaar verder. Jong010 is een begrip in Rotterdam. Suzanne en ik startten ons jaarprogramma. In navolging van Jong010 verschijnen inmiddels ook in andere regio’s kinderkranten volgens ons concept.

In elke regio in Nederland gaat iemand succesvol zijn of haar eigen kinderkrant starten. Ieder kind een krant!

Wat als het wél lukt?

 

 

 

Comments are closed.