fbpx

 

Welke vraag wil je aan ons stellen? Wat wil je graag over ons en onze kinderkrant(en) weten?

Laat het ons weten. En wie weet lees je via deze weg het antwoord op je vraag terug of hoor je ‘m in de podcast.

We vinden het leuk om van je te horen!

Vraag van Manon:

Wat houdt de licentie in en zijn er vergoedingen verschuldigd voor het gebruik van de licentie?

De licentie geven we af zodat je ons intellectuele eigendom (onder meer concept, merk en huisstijl) kan en mag gebruiken. We hanteren hiervoor een licentieovereenkomst.

Voorwaarde voor het gebruik van de licentie is dat je je kinderkrant daadwerkelijk volgens ons concept gaat maken en uitgeven. We streven niet alleen journalistieke, maar ook maatschappelijke en educatieve doelstellingen na. Beslis jij – om maar een voorbeeld te geven – dat je uiteindelijk een puur commerciële kinderkrant wilt maken met bijdragen die schadelijk kunnen zijn voor kinderen? Dan willen wij onze naam daar niet aan verbinden en zal de licentieovereenkomst worden ontbonden. Natuurlijk kun je dan wel verder met je commerciële kinderkrant, onder een andere naam.

Aan het gebruik van de licentie zijn geen kosten verbonden, zolang als je kinderkrant verschijnt. Dit is inbegrepen bij investering in het jaarprogramma. Het is wel zo dat de licentie op jouw naam komt te staan. Je kan de licentieovereenkomst dus niet zomaar zonder overleg met ons overdragen aan iemand anders of verkopen.

 

 

 

Comments are closed.