fbpx

 

 

Afgelopen weekend kwam ik iemand tegen die ik al jaren niet had gesproken. Hij vroeg me hoe het met de kinderkrant ging en of ik er inmiddels van kon leven. Of dat ik nog steeds in onzekerheid van subsidie naar subsidie leefde.

Ik keek even op van deze vraag.

Heel eerlijk vergeet ik soms bijna hoe spannend ik het starten van Jong010 en het doorkomen van de eerste jaren vond.

Wat het vooral spannend maakte was dat er weinig concrete informatie beschikbaar was over hoe je succesvol geld kunt werven. Waar begin je en hoe pak je het precies aan? Soms zag ik door de bomen het bos niet meer.

Wanneer je googelt op subsidies, fondsen en financiering voor je stichting, sociale project of goede doel word je overspoeld met theorie en lijstjes met mogelijkheden.

In stappenplannen lees je hoofdzakelijk hoe het proces van aanvragen in zijn werk gaat, welke informatie je projectplan moet bevatten en welke documenten van belang zijn.

Ik vind het nu achteraf gezien droge kost die geld werven ingewikkelder maakt dan nodig. Ik vermoed zelfs dat veel mensen door de informatie die te vinden is, afzien van het zetten van de stap om echt voor hun droom te gaan.

We zochten onze eigen weg.

We ontdekten hoe je zo waardevol kunt zijn voor alle betrokken partijen dat je eindeloze mogelijkheden kunt creëren. En we ontdekten met welke manier van communiceren je ervoor kunt zorgen dat er (financiële) samenwerkingsverbanden ontstaan.

We merkten dat we een andere manier van werken ontwikkelden dan veel andere stichtingen en sociale projecten. We gingen bijhouden wat wij anders doen dan de meeste goede doelen die we tegenkwamen en spraken. We werkten onze manier van werken stap voor stap uit. En we blijven ons hierin ontwikkelen.

Deze manier van denken en werken leren we nu ook aan de deelnemers van onze programma’s.

 

 

Comments are closed.