Welke rechten hebben kinderen in Nederland?  In het project dat we doen voor de Kinderombudsman Rotterdam geeft kinderombudsman Anne Mieke Zwaneveld iedere maand een toelichting op een kinderrecht.

Doel
Het doel is om kinderen van 7 tot en met 12 jaar  te laten kennismaken met de Kinderombudsman Rotterdam en tweerichtingsverkeer tussen kinderen en de kinderombudsman stimuleren. Daarnaast wil de Kinderombudsman Rotterdam de maatschappelijke discussie en bewustwording met betrekking tot de rechten die kinderen hebben in gang zetten. De organisatie wil kinderen stimuleren om met vragen en klachten naar een professional te gaan en laten zien wat zij voor kinderen kunnen doen.

Uitvoering
Kinderombudsman Rotterdam Anne Mieke Zwaneveld geeft elke maand informatie over een ander kinderrecht. Dit doet ze aan de hand van situaties die Rotterdamse kinderen kunnen herkennen. Daarnaast legt ze een dilemma voor en laat ze kinderen daarover nadenken en geeft ze kinderen de mogelijkheid om hun oplossing te vertellen.

Hierdoor krijgen kinderen inzicht in waar zij recht op hebben. Met als gevolg dat zij eerder een ongewenste situatie waar zij zelf of een leeftijdsgenootje in zitten, herkennen. Met deze voorlichting daagt de kinderombudsman van Rotterdam kinderen uit om hun bevindingen te bespreken met leeftijdsgenootjes, ouders en andere familieleden en volwassenen in hun omgeving. En om als dat nodig is contact op te nemen met de Kinderombudsman Rotterdam.

2017.03 Kinderombudsman - JPEG losse bijdrage
Deze voorlichting wordt geplaatst in de Rotterdamse kinderkrant Jong010. Hierin verschijnt iedere maand een halve pagina, zodat 40.000 kinderen in Rotterdam worden bereikt. Kijk op pagina 7 in alle kranten van 2016 en 2017.

———-
Denk Jong is hét bureau dat jou als bedrijf, organisatie of professional
inzicht geeft in hoe je succesvol kunt zijn op het gebied van:
• kindercommunicatie
• kindermarketing
• kinderparticipatie
• onderzoek onder kinderen
• teksten voor kinderen
• educatieve projecten voor kinderen
• media voor kinderen

Denk Jong legt je stap voor stap uit wat je moet doen om kinderen succesvol
te begrijpen, betrekken en bereiken.

Kijk op de pagina GRATIS voor tips, adviezen, richtlijnen en andere informatie voor als je doelgroep kinderen van 7 tot en met 12 jaar is.
———-

Groetjes!

Angelique van Tilburg
& Suzanne Huig

Comments are closed.