fbpx

 

 

Welke vraag wil je aan ons stellen? Wat wil je graag over ons en onze kinderkrant(en) weten?

Laat het ons weten. En wie weet lees je via deze weg het antwoord op je vraag terug of hoor je ‘m in de podcast.

We vinden het leuk om van je te horen!

De vraag van Petra: Welke maatschappelijke visie ligt er ten grondslag aan de kinderkrant?

De doelstellingen van Jong010 zijn kinderen stimuleren om beter en met meer plezier te gaan lezen, op een leuke manier een bijdrage leveren aan hun taalontwikkeling, hen meer betrekken bij hun wijk en stad en een bijdrage leveren aan de meningsvorming van kinderen.

Daarnaast heeft Jong010 als extra speerpunten kinderen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en om hen aan te moedigen en te inspireren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En het benadrukken van het lokale en het versterken van de positie van kinderen. Kwetsbare groepen kinderen krijgen extra aandacht, op een positieve manier zonder een stempel op hen te drukken. Jong010 heeft een positieve uitstraling. En een groot bereik, namelijk álle kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam. We vinden dat alle kinderen gelijke kansen moeten krijgen en dragen daar met Jong010 ons steentje aan bij.

Voor een kinderkrant in een andere plaats of regio zal de basis ongeveer hetzelfde zijn, al kan het natuurlijk dat per regio de aandachtspunten verschillen. In iedere regio gaan we de doelstellingen en speerpunten op maat maken.

 

 

 

Comments are closed.